Hoe krijg ik een ESTA?


Hoe krijg ik een ESTA?

Als u een toeristische of zakenreis naar de Verenigde Staten plant, moet u eerst toestemming krijgen van de autoriteiten van dat land. Deze machtiging, die wordt afgegeven in de vorm van een elektronisch visum, heet ESTA, wat staat voor Electronic System for Travel Authorization. ESTA is opgericht om onderdanen van bepaalde landen in staat te stellen gedurende een bepaalde periode in de Verenigde Staten te verblijven. Hier is wat u moet weten over de verschillende procedures die u moet volgen om dit e-visum te verkrijgen.

Regelingen met betrekking tot de termijnen

Voordat de procedure voor het verkrijgen van een ESTA-vergunning wordt gestart, is het belangrijk om aan bepaalde voorwaarden te voldoen, met name die met betrekking tot de termijnen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de procedure online kan worden gestart zodra u van plan bent om naar de VS te reizen. Met andere woorden, u hoeft uw tickets niet te boeken of uw vertrekdatum te kennen voordat u met de aanvraagprocedure begint. Houd er echter rekening mee dat uw aanvraag niet later dan 72 uur voor uw geplande vertrek moet worden ingediend. Naleving van deze voorwaarde is essentieel voor het goede verloop van de procedure, maar dat is nog niet alles. Houd er ook rekening mee dat het ESTA-document 2 jaar geldig is vanaf de dag dat u het ontvangt. Het is echter belangrijk om te weten dat u pas maximaal 90 dagen kunt blijven als u het ESTA-document in uw bezit heeft. Het is raadzaam om een paspoort te hebben dat meer dan 2 jaar geldig is, want als het verloopt, moet u het proces opnieuw doorlopen om een nieuw ESTA e-visa te verkrijgen. Tot slot dient u er rekening mee te houden dat het ESTA alleen wordt uitgegeven voor zakelijke of toeristische reizen.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor het ESTA

Niet alleen de voorwaarden met betrekking tot de termijnen moeten worden nageleefd als u een ESTA e-visa wenst te verkrijgen. Andere parameters worden ook in aanmerking genomen door de Amerikaanse autoriteiten, alvorens u de beroemde ingangssesam uit te geven. Inderdaad, u moet een geldig paspoort hebben, uitgegeven in een land dat profiteert van het VWP, wat betekent dat u een visumontheffingsprogramma moet hebben. Dan moet dit paspoort ofwel elektronisch ofwel biometrisch zijn. Ook machineleesbare paspoorten worden geaccepteerd. Opgemerkt moet worden dat het VWP een visumontheffingsprogramma is dat zo’n 30 landen over de hele wereld bestrijkt. Bovendien is het niet voldoende om een paspoort te hebben dat door een van deze landen is afgegeven. U moet ook onderdaan zijn van een land dat profiteert van het Visa Waiver Program (VWP). Of u nu een minderjarige of een volwassene bent, het is belangrijk om te onthouden dat uw verblijf in geen geval langer dan 90 dagen mag duren, ongeacht de manier waarop u in het land aankomt. Ook al is het maar een tussenstop, je moet een ESTA aanvragen. Daarnaast zijn er bepaalde voorwaarden, zoals het ontbreken van een slechte staat van dienst bij bijvoorbeeld de US Homeland Security. Deze voorwaarden lijken misschien triviaal, maar ze moeten rigoureus worden gevolgd, anders zal het nooit lukken. Zodra deze voorwaarden nauwgezet zijn nageleefd, kunt u nu overgaan tot de volgende stap, namelijk de online applicatie.

De verschillende stappen van de online ESTA-aanvraagprocedure

Dit is de laatste stap voordat u uw ESTA e-visa voor de VS krijgt. Deze procedure is vrij eenvoudig en duurt meestal maar een paar minuten. Het bestaat uit verschillende stappen die u zorgvuldig moet volgen. Maak eerst verbinding met de officiële website die door de Amerikaanse autoriteiten is opgezet en die gereserveerd is voor ESTA-aanvragen. Eenmaal op het platform moet u de taal selecteren waarin u wilt werken. Vervolgens kunt u beginnen met het invullen van het ESTA-visumaanvraagformulier. Bij het invullen van het formulier is het belangrijk dat u zeer specifiek bent over de informatie die u zult verstrekken. Het document begint met een reeks vragen over uw identificatie. Hier wordt u gevraagd om uw persoonlijke gegevens te verstrekken, zoals uw voor- en achternaam, de voor- en achternaam van uw ouders, uw contactgegevens en informatie over uw reis naar de Verenigde Staten. Het formulier zal u ook vragen naar uw eventuele strafblad en uw eerdere reizen naar de VS. Tot slot zal het een kwestie zijn van het afhandelen van uw vergunningsaanvraag voor het ESTA e-visa. Een bedrag tussen 12 en 80 euro, dat overeenkomt met de kosten van de aanvraag, wordt vaak gevraagd voordat de procedure wordt gestart. Dit is een vergoeding die volledig legaal en officieel is, dus er is geen reden tot paniek als je in dit stadium van het proces bent. Zodra de rekening is vereffend, kunt u uw ESTA-visumaanvraag opsturen. Om te weten te komen of uw aanvraag al dan niet is geaccepteerd, hoeft u alleen maar regelmatig uw status te controleren. Meestal sturen de autoriteiten het antwoord binnen een korte tijd. Dit kan variëren van enkele minuten na het versturen van uw aanvraag tot 72 uur in het ergste geval. Als uw antwoord positief is, zal uw status het woord “aanvaard” weergeven. In dit geval heeft u ESTA toestemming om de Verenigde Staten binnen te komen. Als uw antwoord negatief is, moet u het proces opnieuw beginnen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *