Welk visum voor een bezoek aan de VS?


Welk visum voor een bezoek aan de VS?

Voor de toegang tot de Verenigde Staten is over het algemeen een visum nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de reden van de reis. Het visum dat nodig is voor een toeristisch bezoek aan het land van Uncle Sam is heel anders dan het visum dat nodig is voor een zakenreis. Als u naar de Verenigde Staten moet reizen voor een vakantie, heeft u een speciaal visum nodig voor het toerisme. Dus welk visum heb je nodig om de VS te bezoeken?

Het B2-visum voor een bezoek aan de VS

Om naar de Verenigde Staten te reizen, moet u een bezoekersvisum hebben dat het B2-visum wordt genoemd. Met dit Amerikaanse bezoekersvisum kunt u de Verenigde Staten binnenkomen met het oog op het toerisme. Het B2-visum is ook een document waarmee u naar de Verenigde Staten kunt reizen om familie en vrienden te bezoeken. Als u een B2-visumhouder bent, zijn er vele mogelijkheden in het land zoals :

 • deelnemen aan verschillende soorten liefdadigheidsevenementen
 • zwervend door een breed scala aan steden
 • naar een muzikaal en sportief evenement gaan
 • het inschrijven voor een paar cursussen om de praktijk van bepaalde speelactiviteiten onder de knie te krijgen, enz.

Bovendien is het B2-visum, als u een medische behandeling nodig heeft, ook in staat om de VS binnen te komen voor een medische behandeling.

Criteria om in aanmerking te komen voor het B2-visum

Voordat u een bezoekersvisum kunt krijgen om de Verenigde Staten binnen te komen, moet u aan bepaalde criteria voldoen. Ten eerste moeten de redenen waarom u naar de Verenigde Staten wilt gaan overeenkomen met alle doeleinden van het bezoek die door dit soort visa zijn toegestaan. Het tweede criterium betreft uw financiële middelen. Het is noodzakelijk dat u over voldoende middelen beschikt om uw behoeften tijdens uw verblijf in de VS te dekken. Tot slot moet u zich ertoe verbinden het land te verlaten zodra uw visum is verlopen. Als u van plan bent om lang in de Verenigde Staten te blijven, kunt u geen B2-visum krijgen.

Hoe vraag ik een Amerikaans toeristenvisum aan?

Er zijn verschillende stappen in het aanvragen van een B2-visum die u moet volgen.

Vul het DS-160 formulier in

De eerste stap, wanneer u een Amerikaans toeristenvisum wenst, is het invullen van het DS-160 formulier. Dit kan eenvoudig online worden gedaan zonder dat er hulp nodig is. Op het formulier moeten bepaalde persoonlijke gegevens en gegevens over het doel van de reis worden vermeld. Als het formulier eenmaal is ingevuld, stuurt u het online in en krijgt u een persoonlijke code voor het aanmeldingspakket.

Het betalen van de vergoedingen

De betaling van de leges is de tweede stap in het verkrijgen van een B2-visum. De vergoeding van $160 moet worden betaald op het moment van de aanvraag. Merk op dat de betaling ook online gebeurt en essentieel is voor de validatie van uw aanvraag. In sommige gevallen moet u naast de visumkosten ook nog andere extra kosten betalen. Dit hangt vooral af van de relatie die uw eigen land met de VS heeft. De extra kosten kunnen dus van land tot land verschillen en worden de emissievergoeding genoemd. Zodra de vergoeding is betaald, krijgt u een ontvangstbewijs. Het is belangrijk om het veilig te houden.

Voer een gesprek op het Amerikaanse consulaat of de Amerikaanse ambassade

Het interview is verplicht bij het aanvragen van een visum. Het kan worden geregeld op de ambassade van het land waar u woont. Omdat ambassades meestal erg druk zijn, is het raadzaam om uw interview zo vroeg mogelijk te plannen om op tijd te worden ontvangen. Als de aanvraag succesvol is, wordt er een (bevestigings)brief naar u gestuurd. Je zou het bij je moeten hebben op de dag van je interview.

Voorbereiding van het dossier

In uw dossier met bewijsstukken moet u alle documenten opnemen die aan de ambassade aantonen dat u in goede handen bent om een toeristenvisum te ontvangen. Elk document moet tijdens het interview worden gepresenteerd. Deze documenten zijn :

 • een geldig paspoort
 • een foto die voldoet aan de vereisten voor een Amerikaans visum
 • bewijs dat formulier DS-160 is ingevuld en online is ingediend, gevolgd door de code
 • een ontvangstbewijs van de daadwerkelijke betaling van de visumleges
 • een brief waarin het doel van de reis wordt beschreven
 • documentatie om aan te tonen dat u financieel in staat bent om uzelf een keer in de Verenigde Staten te onderhouden
 • documenten die het verband met het land van herkomst aantonen (eigendomsbewijs, huurcontract, arbeidsovereenkomst, enz.)
 • strafblad of een brief van de autoriteiten waarin staat dat u nog nooit eerder bent veroordeeld.

Als u eerder in de Verenigde Staten bent geweest, voeg dan ook andere documenten van uw eerdere bezoeken aan uw dossier toe. Als je een student bent, voeg dan diploma’s of transcripties toe. Voor werknemers, voeg een brief van uw werkgever of een paar loonstrookjes toe. Als u familie of vrienden in het land heeft, is een kopie van hun status in het land aan te bevelen.

Het bijwonen van het interview

De laatste stap om het visum te krijgen is het passeren van het interview. Rapporteer aan de ambassade op de geplande datum. Het interview wordt afgenomen door een professional die u een aantal vragen zal stellen. Deze vragen richten zich niet alleen op uw achtergrond, maar ook op het doel van uw reis naar de Verenigde Staten. Een team zal dan nagaan of het dossier alle nodige documenten bevat.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *